Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

BLOG DATOK ORANG KAYA SETIA TUNGGAK ALAM

Sila klik link dibawah untuk ke blog Datok Orang Kaya Setia Tunggak Alam, Datok Ahmad Nahzarudy b Bolia. Banyak informasi menarik dan terkini tentang Gayong Maarifat di sana.


DATOK ORANG KAYA SETIA TUNGGAK ALAM

6 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum. bkn ke nabi xkebal. sdgkan umar aun luka,bagaimanakah kita mampu kebal mcm yd GM bagitau?adakah iman kta lbh hbt dari nabi?

Anonymous said...

darusssyifa,dato'harun din sendiri yg ijazahkan,xda pun guna telefon je

Anonymous said...

salam.saya teringin nak menyertai ilmu tenaga rohniah,saya tinggal di klang,saya dh telefon pejabat di gombak,tapi tak dapat dihubungi,bagaimana ye??

Make Money On The Internet said...

Saya salah seorang yang telah di ijazahkan melalui telefon....ALHAMDULILLAH...SANGAT-SANGAT MENJADI....

Nasri said...

Nabi pun luka parah masa peperangan uhud. Ni semua sihir yang dusta.

"Katakanlah ( wahai Muhammad ) : Aku tidak berkuasa menarik kemanfaatan bagi diriku dan tidak (pula) menolak kemudharatan kecuali yang dikehendaki Allah. Dan sekiranya aku mengetahui yang ghaib, tentulah aku membuat kebajikan sebanyak-banyaknya dan aku tidak ditimpa kemudharatan. Aku tidak lain hanyalah pemberi peringatan, dan pembawa berita gembira bagi orang-orang yang beriman." (Al-A'raf : 188)

Nabi sendiri tak tahu hal ghaib melainkan apa yang diwahyukan kepadanya sahaja. Yang guru GM ni anytime boleh tahu hal ghaib tanpa terima wahyu ya. Ganjil lagi menyesatkan.

Anonymous said...

Assalammualaikum...

Memang benar Rasulullah tidak kebal...dan ahli2 Gayong Maarifat pn tidak ada yg kebal.."Kebal" ni hanyalah perkataan yg digunakan supaya mudah difahami oleh semua masyarakat..namun, apa yg dimaksudkan dengan kebal ialah, "terlindung daripada parah dilukai dengan kebesaran serta keizinan dari Allah yg maha kuasa..maka, jika Allah tidak izinkan tetap akan luka, dan jika Allah hendakkan syahid kpd hambanya, syahidlah hamba tersebut..

Ahli-ahli gayong maarifat hanya memohon kepada Allah supaya diberikan kelebihan tersebut, dan alhamdulillah menjadi..kerana cara, ilmu dan sanad yang betul..Rahsia ilmu menjadi adalah kerana kebenaran dan keizinan dari Allah.

Begitu juga yang berlaku kepada Rasulullah, baginda mendapat perlindungan dan kebesaran Allah daripada parah dilukai "Kebal"..buktinya, terdapat banyak kesan calar pada anggota badan Rasulullah..dan jika kita fikir, mustahil tetakan-tetakan yg diterima oleh baginda tidak satu pun yang menyebabkan luka parah seperti terkoyak, putus, atau cedera parah..yang ada hanyalah kesan-kesan calar yang bayak..calar2 tersebut telah di ceritakan oleh beberapa orang sahabat baginda.."Hanya kesan calar??"...

Sedangkan zaman tersebut belum ad doktor2 dan jururawat yang akan menjahit luka2 besar supaya luka tersebut tertutup dan meninggalkan kesan calar..

itulah yang berlaku kepada kami "Ahli-ahli Gayong Ma'arifat"...memohon kebesaran dan keizinan daripada Allah supaya tidak dilukai..

InsyAllah...

Hilmi

Post a Comment

 

Sejak 16 Feb 2009

Free Counters
lasting relationship